Na hranici s Ukrajinou zadržali šesť Somálcov a Ukrajinca

29.09.2012 Sobrance

Sobrance 29. septembra (TASR) - Šesť občanov Somálska bez cestovných dokladov zadržali v piatok (28. septembra) večer policajti hraničnej kontroly v lesnom poraste v katastrálnom území obce Ubľa, v okrese Snina.

Štyria muži a dve ženy prekročili štátnu hranicu z Ukrajiny neoprávnene, mimo hraničný priechod a na území Slovenska sa zdržiavali neoprávnene.

"Do ďalšieho rozhodnutia sú umiestnení v miestnosti pre dočasne zadržaných cudzincov na Oddelení hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) Ubľa," informovala dnes hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

K zadržaniu ďalšieho cudzinca došlo na slovensko-ukrajinskej hranici vo štvrtok (27. septembra) o 22.40 h. Krátko pred tým kamerový reťazec, ktorý monitoruje slovensko-ukrajinskú štátnu hranicu, zaznamenal neoprávnené prekročenie štátnej hranice jednou osobou. Policajti zadržali medzi obcami Lekárovce a Bajany, v okrese Sobrance, štátneho príslušníka Ukrajiny.

"Lustráciou v informačných systémoch bolo zistené, že cudzinec sa už v minulosti pokúsil o neoprávnené prekročenie štátnej hranice, za čo bol administratívne vyhostený s určením zákazu vstupu na územie SR na dobu troch rokov. Opakovaným pokusom o neoprávnené prekročenie štátnej hranice sa dopustil prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu bol Okresným súdom v Michalovciach uložený trest vyhostenia na dobu štyroch rokov," uviedla Kopernická.
 

Vyberte región